DEBAT: Ingen penge – ingen valgkamp

Henning Lindhardt, Kvædehaven 24

Læserbrev: To opfattelser af samme møde

Valgkampen er inde i sin afsluttende og helt afgørende fase. Partierne har travlt med valgplakater, flyers, debatindlæg, vælgermøder osv. Hertil kommer ikke at forglemme de sociale medier. Men der mangler noget i forhold til de mere end 50 år, jeg aktivt har været med i politik. Partierne mangler medlemmer, og det er rigtig ærgerligt.

Alle de gamle og regeringsbærende partier har gennem en meget lang periode mistet rigtig mange medlemmer. Det skader den demokratiske proces, at der er så få medlemmer. Det er typisk blandt medlemmerne, partierne finder kandidaterne til lokalvalg. Det har også medført at partierne får tilført offentlige midler. Det synes jeg bestemt ikke om.

Men jeg må erkende, at ingen penge – ingen valgkamp. Det vil sikkert medføre en endnu lavere stemmeprocent til lokalvalgene. Det er det modsatte, der er brug for ikke mindst i Albertslund.

Jeg skal derfor opfordre alle i Albertslund uanset politisk holdning til at melde sig ind i det politiske parti, de har mest sympati for. Kontingentet er yderst beskedent og som medlem er man med til at sikre det pågældende parti en fornuftig økonomi. Men næsten endnu vigtigere er, at det giver moralsk støtte til det parti, man vælger.