DEBAT: Derfor er der ikke mere vand i Kanalen – men for meget i De Våde Enge

sdr
sdr

Povl Markussen, Forbrugerrepræsentant i HOFORs bestyrelse

Mange har spurgt mig, hvorfor der ikke er mere vand i Kanalen, når den nu er blevet så flot renoveret? Det er der to svar på.

Det første og væsentligste er, at vi mangler regn. Vandet i Kanalen er regnvand, og når det ikke regner, ja så går det ud over vandstanden i Kanalen. Så enkelt er det. Vi må derfor bare håbe på, at vejrguderne forbarmer sig, og sender en ordentlig byge en gang imellem – det er der mere end Kanalen, der ville have godt af.

Det andet svar er, lidt mere teknisk, for der er utætheder ved det nye hæve/sænke skot, der er for enden af Kanalen ved vandhaverne. Skottet har stået stille længe, og det er gået ud over gummilisterne, der åbenbart skal motioneres for at holde tæt. Det betyder, at den smule drænvand, der trods manglende regn ledes ud i Kanalen, den kan skottet ikke holde på, og derfor siver det igennem og videre ned i De Våde Enge i Kongsholmparken – hvor der så til gengæld er rigeligt med vand! Jeg har haft det oppe i HOFORs bestyrelse, og her vil man kigge på en udbedring af skottet, når det begynder at regne igen. Og når der så er meget vand i De Våde Enge, er det fordi, jorden opfører sig anderledes end forventet. Jorden lader ikke vandet slippe så let igennem, som man troede, den ville. Derfor kan vandet ikke rigtig komme videre ud i Store Vejleå, men bliver i De Våde Enge. Det er der forskellige løsninger på, og dem vil HOFOR nu gå i dialog med kommunen om. Men ind til det er løst, kan vi andre da altid nyde, at der i denne tørketid, i hvert fald er et sted derude, hvor der er rigeligt med vand.