DEBAT: Albertslund som højdespringer – det er gode nyheder

Lars Gravgaard Hansen, Det Konservative Folkeparti og Tina Graugaard, Det Konservative Folkeparti

DEBAT: Albertslund som højdespringer – det er gode nyheder

Lars Gravgaard Hansen, Det Konservative Folkeparti og Tina Graugaard, Det Konservative Folkeparti. Privatfoto

Set udefra kan Albertslund virke som en træg by, når det handler om vores erhvervsliv. Det er jo ganske vidst, at vi som kommune gennem de seneste år har gjort en del for at komme tættere på erhvervslivet, blandt andet ved at afholde morgenbriefinger og andre arrangementer med det lokale erhvervsliv, det er også blevet belønnet i tidligere rapporter, bare ikke så markant som i denne.

Det er derfor også glædeligt, at Albertslund i år, kan gøre sig bemærket i opgørelsen over de danske kommuners erhvervspræstationer og i lighed med tidligere år, er kommunerne rangeret efter hvordan de klarer sig ud fra 22 indikatorer for antallet af private arbejdspladser, produktivitet, iværksætteri, vækstvirksomheder og eksport. Rapporten som er udarbejdet af Iris Group, er et godt udgangspunkt for at kommunerne kan sætte sig realistiske mål for den erhvervspolitiske udvikling i netop deres kommune. Samtidig kan vi som lokalpolitikere bruge rapporten i en samlet evaluering af, om erhvervsfremmeindsatsen leder til faktiske resultater. I DI’s rapport om erhvervsvenlighed har Albertslund også rykket sig, men ikke på samme vis som i den omtalte rapport fra Iris Group.

Albertslund er at finde på top-10 og omtales i rapporten (Iris Group), som en højdespringer, idet vi er rykket 30 pladser op. Årsagen til oprykningen findes primært i underindekset arbejdspladser, indkomst og produktivitet. I netop denne kategori, lander Albertslund på en samlet 36. plads – til sammenligning lå Albertslund sidste år på en 64. plads. Så når Albertslund flytter sig 30 pladser op og lander i top-10, så er der grund til at fastholde de gode tendenser og holde hånden under de erhvervsdrivende i byen. Ikke alene pga. de gode resultater, men også for at fastholde og udvide det erhvervsliv vi allerede har.

Det sker ikke mindst på grund af flot og professionelt arbejde fra Jobcentret, virksomhedskonsulenter og vores Erhvervsafdeling. Der har gennem de sidste flere år været en øget fokus på samarbejdet, både fra administrationen og fra politisk hold og det er det, der i år bliver tydeligt i de officielle analyser fra DI og Iris Group.

For virkelig at rykke op af i de kommende analyser skal man ind og se på skatter og afgifter og som kommunens økonomi ser ud, vil det ikke ske lige med det samme.

Vi må heller ikke glemme at fremgangen er sket til trods for, at Jobcentret har stået for nogle meget skrappe besparelser og det på trods, oplever vi fremgang.

Erhvervs-, Beskæftigelse- og Uddannelsesudvalget skal i år udarbejde en ny Erhvervspolitik for Albertslund kommune som gerne skulle fastholde den fremdrift, der er set igennem de seneste år og også gerne fastholde og tiltrække nye virksomheder til kommunen. Der skal tænkes Erhvervsudvikling ind på lige fod med byudviklingen. Et godt samfund er afhængig af arbejdspladser og derfor skal Albertslund gøre sit ypperste for at fastholde de positive trends der har vist sig gennem årene.