DEBAT: 40 meter høj mobilmast på Grønningen – bør borgerne ikke inddrages?

Fysioterapeut: Her er det bedste råd til dig, der arbejder hjemme
Arkivfoto
Arkivfoto

Stephan Jensen, Kløveren 3a

Politikerne og industrien har bestemt at vi skal have 5g mobilnetværk. Lige så stille er man i gang med at "udrulle" dette.

"KPR Towers" har på vegne af TDC søgt om tilladelse til at placere en 40 meter høj mobilmast på Grønningen ud for Rugens kvarter. Dette fremgår af Albertslund kommunes hjemmeside. Indsigelsesfristen er 2. februar. Kun fordi en beboer, på va6s Facebookside har skrevet om dette, er vi blevet informeret.

Hvorfor har man ikke informeret borgerne om disse planer? Placering af store mobilantenneanlæg midt i en bebyggelse, få meter fra vores boliger. Har vi borgere ikke et krav om at blive orienteret? Skal vi ikke have mulighed for at forholde os til disse planer/problematikker?

Hvad er den samlede plan – hvor mange master og hvor?

Er vi overhovedet interesserede i at få rejst disse master midt i vores boligområde? Er vi trygge ved det? Er vi enige i den udvikling som disse master er en del af? Det er muligt at kommunen har informeret Bo-vest, i så fald er beboerne ikke blevet orienteret.

Men under alle omstændigheder: det her er så stor en indgriben og potentielt utryghedsskabende, at jeg mener Albertslund kommune har pligt til at informere os borgere og dermed skabe mulighed for debat, før man overhovedet overvejer at give tilladelse til opførelse af disse 5g antennesystemer.