Corona flytter elevbyråd til april – bliver uden tilhørere

Der er lagt op til flere ændringer af den velkendte tradition

Corona flytter elevbyråd til april - bliver uden tilhørere
Sådan så det ud, da elevbyrådsdagen fandt sted i februar sidste år. Sådan bliver det ikke i år. Foto: brie.
Sådan så det ud, da elevbyrådsdagen fandt sted i februar sidste år. Sådan bliver det ikke i år. Foto: brie.

Også i år bliver der holdt elevbyrådsdag på rådhuset. Men på grund af Corona-restriktionerne er der lagt op til en del ændringer.

Elevbyrådsdagen, der hvert år samler 6. klasserne om at vælge et politisk projekt, flyttes fra sin vante placering i februar frem til den 13. april.

"Det vil ikke være på helt almindelige vilkår", siger Kirsten Schneider, musik- og børnekulturkonsulent i Albertslund Kommune og forklarer, at der vil blive indført flere begrænsninger.

Der vil være færre deltagere omkring bordet i kommunalbestyrelses-salen, og der vil ikke være nogen tilhørere. De udvalgte, "unge politikere" vil ligesom de rigtige politikere for tiden blive placeret med god afstand i hver sin "bås", med plexiglas omkring.

"Fra hver skole vil der være mindst to repræsentanter for hver årgang", siger Kirsten Schneider.

Den livestreamning fra elevbyrådsmødet, der plejer at foregå i MusikTeatrets biografsal, vil i stedet foregå ude i klasserne på skolerne.

Når eleverne skal forberede sig til dagen, vil det foregå kun med repræsentanterne, som mødes i Kongsholmcentret, også her med behørig hensyntagen til Corona-restriktionerne.

To projekter vandt

Elevbyrådsdagen er en solid tradition i Albertslund. Den har fundet sted hvert år siden 2008, og meningen er, at alle 6. klasserne skal præsentere et projekt, som de ønsker realiseret og vedtaget af de rigtige politikere. De debatterer på samme måde som kommunalbestyrelsen, og der sluttes af med en afstemning.

Sidste år var der to projekter, der fik lige mange stemmer, og som begge havde fokus på klima. Et handlede om, at plasticposer skal udskiftes med stofposer, et andet at der skal etableres en skraldekunst-figur, der sætter fokus på træernes betydning.