Casper Morild gør klar til U21 EM

Taekwondokæmperen Casper Morild fra Albertslund er udtaget som elitekæmper for Dansk Taekwondo Forbund

Foto: Morten Thornton

Et par dage efter Casper Morilds 18 års fødselsdag fik han en glædelige nyhed fra Dansk Taekwondo Forbund. Den unge ambitiøse Albertslunder blev udtaget til U21 Europamesterskaberne i Rumænien. Udtagelsen fulgte et år med fantastiske resultater for Casper. U21 EM afvikles i november måned.

Casper træner til dagligt i Copenhagen City Taekwondo klub, og er Team Danmark elev på Brøndby Gymnasium, hvor han går i 3. g. Det betyder, at der skal planlægges stramt, når træning seks gange om ugen skal kombineres med ambitiøse faglige mål.

For at blive udtaget som elitekæmper skal man i seniorklassen, have vundet et vist antal kampe og optjent et vist antal point. Kampe og point tillægges vægt efter sværhedsgrad. Ligeledes skal man have vist medaljepotentiale ved at opsamle sammenhængende kampe i de prestigefulde WTF stævner – World Taekwondo Federation – der giver point på den internationale verdensrangliste og OL rangliste.

Casper er den eneste dansker kæmper i truppen til U21, der er udtaget som elitekæmper, det højeste niveau.

Det seneste flotte resultat hentede Casper i Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament, det største internationale kampstævne i Danmark, som blev afholdt i august måned. I minus 63 kg-klassen, som Casper har kæmpet i hele året, hentede han en flot guldmedalje efter tre sejre, og dermed de sidste point til U21 EM-udtagelsen

Tidligere på året hentede Casper det vel nok flotteste resultat i "Turkish Open". Her sikrede han sig i februar måned en bronzemedalje efter blandt andet at have besejret senior-europamesteren fra 2012 samt den kæmper, der senere på året vandt European Games i Caspers vægtklasse.

Turkish Open er et WTF-stævne, og gav ud over den velfortjente bronzemedalje, vigtige point på de internationale ranglister. Senere på året gjorde Casper det godt ved WTF-stævner i Polen og Østrig

EM-udtagelsen var det mål, Casper satte sig for et år siden. Han havde dengang i sensommeren 2014 allerede vundet flere medaljer i seniorrækken, selv om han fortsat var junior, og flere dygtige seniorer var blevet besejret til internationale stævner. Det gav blod på tanden.

Planen frem mod målet lagde Casper sammen med sin træner og sine forældre. Det har betydet en række forberedelses-stævner, nationale- og internationale træningslejre samt pointstævner. Nu gælder det så de endelige forberedelser frem mod EM.

Et år med en ambition om en EM medalje koster mange penge. Alle stævner og træningslejre op til EM samt rejse- og hotelomkostninger og diæter til selve EM i Rumænien skal Casper selv betale. Han har derfor været meget glad og taknemlig for elitetilskudet fra Albertslund kommune samt et sponsorat fra Kemp og Lauritzen der ligeledes har hovedkontor i Albertslund. Begge har gjort det muligt at dække nogle udvalgte aktiviteter og dermed sikre en hel plan frem mod U21 EM.

Caspers langsigtede mål er de olympiske lege i 2020. I første omgang gælder det lige nu de sidste forberedelser frem til Europamesterskaberne, og så kampen om at sikre sig en medalje.