Bolden ruller: Døvelandsholdet mod FC Kvickly

Anførere for HIC og AIF og Kvicklys direktør er med på banen, når der kaldes til opvisningskamp for et godt formål

Bolden er givet op - til en ganske særlig fodboldkamp 19. maj. Foto: due.
Bolden er givet op – til en ganske særlig fodboldkamp 19. maj. Foto: due.

Fodbold Langt fra alle ved, at vi har et fodboldlandshold for døve. Træneren hedder Per Sørensen og er fra Albertslund, og holdet må som regel klare sig selv økonomisk.

Så når nu holdet skal en tur til EM i Grækenland, skal de selv sørge for at få udgifterne dækket. Men nu får holdet en håndsrækning fra Kvickly Albertslund.

Nemlig i form af en opvisningskamp på Albertslund Stadion søndag 19. maj klokken 12. Landsholdet mod FC Kvickly, simpelt hen, hvor man ved at lægge en entré på 50 kroner kan give et bidrag til det gode formål. Al overskuddet fra entréindtægten går ubeskåret til det gode formål, at hjælpe holdet på vej.

"Samtidig vil Kvickly fordoble det beløb, der kommer ind", siger Jonas Møller Christensen, varehuschef i Kvickly Albertslund.

Sammen med Per Sørensen har han stablet opvisningskampen på benene, og der er allerede nogle "celebriteter" med i truppen:

"Kvicklys administrerende direktør, Allan Kristoffersen, er med på banen. Det samme er trænerne for HIC og AIF", siger Jonas Møller Christensen.

Han og Per Sørensen har tidligere arbejdet tæt sammen om at støtte døvelandsholdet. Blandt andet blev der også samlet ind for to år siden, da holdet skulle til Døve-OL.

Jonas Møller Christensen har aldrig lagt skjul på, det for ham er en særlig hjertesag, da han selv er født døv.

"Vi er rigtigt glade for samarbejdet med Jonas og Kvickly. Den her kamp er også ment som vores måde at sige tak til Kvickly for den støtte de har ydet holdet", siger Per Sørensen.

Han forklarer videre, at man selvfølgelig også håber på at mange vil støtte op om arrangementet denne gang:

"Men det vigtigste for mig er sådan set ikke de penge der kommer ind. Det er at få bredt ud, at vi har noget der hedder et døvelandshold, og hvad det egentlig er. Det er der mange der ikke ved", siger landstræneren.

Så mød op på Albertslund Stadion den 19. maj, lyder opfordringen fra de to. Billetter kan købes i Kvickly, eller på dagen.