Børnene hjalp til: 26.500 træer plantet hen over vinteren

Børn fra Baunegården og Egelundskolen har været med til at plante de seneste træer i Albertslund

Børnene hjalp til: 26.500 træer plantet hen over vinteren

På Baunegården var jorden stenhård at arbejde i. Foto: Verdensmål Centerey

Træer plantes bedst i de kolde måneder og derfor har Verdensmål Centeret haft travlt med at plante træer det sidste halve år. Sammen med kommunen er det nu blevet til 26.500 træer og buske. De seneste kom dog i jorden en dejlig forårsdag på Baunegården og på Egelundskolen.

Verdensmål Centeret havde nemlig en rest af en bevilling fra Friluftsrådet, som kunne bruges til planter.

På Baunegården og Egelundskolen var man straks med på idéen, og der blev fundet plads til 150 nye træer og 200 buske. To klasser fra Egelundskolen og en masse majbørn og deres pædagoger fra Baunegården greb spaderne og fik plantet i forårssolen.

Så er der plantet træer på Baunegården. Foto: Verdensmålcenteret

Stenhård jord

"Det er fantastisk at se, hvordan børnene engagerer sig i at plante – selvom vandig nok er den mest populære opgave", fortæller Marie Iversen leder på Baunegården. "Vi var så heldige at få dette tilbud om hjælp fra Verdensmål Centeret til artsvalg, planlægning, indkøb og endda penge til træer og buske. Vi havde også selv lidt penge til træer og en masse seje forældre, som hjalp med at få de sidste planter i jorden og bygge hegn omkring træerne. Det bliver så fedt for os alle på Baunegården at følge træer og buske, når de vokser op.

Området vi har tilplantet er meget udsat for vind og jorden er stenhård, fordi der har stået containere, da naboinstitutionen skulle bygges, så vandet kan ikke komme væk og det bliver sumpet, når det regner. Vi håber, de nye træer og buske vil forbedre området, så vi kan bruge det til udeskole – også efter regnvejr" siger Marie Iversen.

Træerne er plantet på Egelundskolen, og så skal der vandes. Foto: Verdensmål Centeret

70.000 træer i jorden

"Kommunalbestyrelsens vision er, at der kan plantes omkring 70.000 træer og buske alene på de kommunale arealer," fortæller Pernille Vesterløkke fra Verdensmål Centeret. "Derfor regner vi med, at politikerne hen over de kommende år, vil sætte penge af til flere træer, så det gode samarbejde med byens skolebørn, frivillige og spejdere om at plante, kan fortsætte. Træerne er vores venner, de opsuger CO2, skaber biodiversitet og gode oplevelser. Og vi kan sagtens finde plads til dem rundt omkring i byen. I Vestskoven skal der plantes endnu flere træer, og her er vi bl.a. sammen med Lilleskolen med til at plante vedbend under egetræerne. De opsamler både CO2 og giver mere biodiversitet. Så det handler også om at være kreativ, når man skal finde plads" slutter Pernille Vesterløkke.

Så er det bare og vente på, at de bliver store! Vi er på Egelundskolen. Foto: Verdensmål Centeret

Her er der plantet nye træer

Som led i visionen om flere træer har kommunen og Verdensmål Centeret ind til videre plantet her:

I Kongsholmparken

På golfbanen

Ved demensplejehjemmet i Humlehusene

Ved Brillesøen

I Birkelundparken, Biotopia

Ved Herstedvester skole

Langs Damgårdsvej

Omkring søen ved stadion

Bag kolonihaverne Tikanten

Ved Albertslundvej/Roskildevej

I Damgårdshave

Langs regnbassin på Roskildevej

Ved Rovej/Herstedhøje

Ved Store Vejelå/Roskildevej

I Hyldager Bakker

Ved Baunegården

På Egelundskolen

Og dertil kommer de 5.600 træer i ”Alle Tiders Skov”, som børn og frivillige har plantet ved Herstedhøje.