Bibliotek på Badesøen: Nordea-Fonden støtter Baderingen

Børn og unge får et ekstra tilbud på Badesøen denne sæson. Midt i juni rykker et biblioteks-telt ind, hvor man kan læse, få oplæsning, spille spil og være kreativ

Bibliotek på Badesøen: Nordea-Fonden støtter Baderingen

Sacha Hermansen, Ismail Aslam og Helle Flintholm + kaninen fra Toftegården.

Foto: Jørgen Brieghel

17. juni bliver der bibliotek på Badesøen. Der sættes et stort telt op, og det vil være der hele sommeren.

Det er et samarbejde mellem Albertslund Bibliotek, Stadion og Toftegården, der har ført til den nye aktivitet, der har til formål at friste børn, unge og børnefamilier, der ikke oplever læsning og litteratur som en naturlig del af deres hverdag.

Nordea-Fonden har støttet projektet, og onsdag kunne Ismail Aslam på Nordea-Fondens vegne overrække 32.500 kr. til initiativtagerne. Overrækkelsen fandt sted på Albertslund Bibliotek. Bagerst i biblioteket var indrettet et lille strandhjørne med liggestole og sommerplankeværk. Her blev logoet for sommeraktiviteten også præsenteret. En kanin i en badering er den nye sommermaskot.

I dagens anledning var der også en levende kanin på besøg – venligst udlånt af Toftegården.

Baderingen

”Baderingen kalder vi sommeraktiviteten. Fra 17. juni og indtil Badesøen lukker, vil der være et stort telt med dertilhørende hyggepladser både ude og inde, bøger osv. På Badesøens areal. Her kan børnene og deres familier læse bøger, høre lydbog, få læst højt, spille spil, lave krea osv., når de ikke bader”, fortæller Helle Flintholm, der er koordinator for børn og unge på Albertslund bibliotek.

Pengene fra Nordea-Fonden skal bl.a. gå til indkøb og indretning af teltet.

Vi har ingen strand

”Det hele begyndte tidligere med, at vi havde en række workshops i kommunen, hvor vi skulle arbejde på at skabe gode aktiviteter for børn og muligheder for nye fællesskaber mellem de kommunale forvaltninger”, fortæller Sacha Hermansen, inspektør på Albertslund Stadion.

Og Helle Flintholm tilføjer: ”Der er stadig familier, som ikke bruger biblioteket så meget, og dem vil vi gerne have fat i. I andre kommuner har de lavet egentlige strandbiblioteker. Nu har vi ingen strand i Albertslund, men vi har Badesøen”.

Sacha Hermansen siger, at teltet vil blive åbnet af Badesøens livreddere fra morgenstunden. De vil gøre teltet hyggeligt og sørge for, at der er forskellige spil m.v. som man kan benytte. Det er bibliotekets personale, der sørger for aktiviteter som højtlæsning og krea.

Et anderledes projekt

”Vi er glade for at kunne støtte denne aktivitet og det anderledes projekt”, siger Ismail Aslam fra Nordea-Fonden. ”Fonden støtter gerne aktiviteter, der samler folk og som understøtter frivilligt arbejde i kommunerne”.

Han opfordrer som altid folk og foreninger til at søge Nordea-Fonden om støtte.

De seneste projekter i Albertslund, som Nordea-Fonden har støttet, er bl.a. til Kulturhuset Birkelundgaards køkken og køkkenmaskine, til Forbrændingens nye lysanlæg og til podcastskolen på Albertslund Bibliotek.