Allehelgensdag mindes de døde på kirkegården

Mindegudstjeneste på kirkegården

Igen i år mindes vi de døde ved en særlig gudstjeneste Allehelgensdag, men i Herstedvester bliver det noget anderledes i år.

Allehelgensdag er fra gammel tid den dag i året, hvor vi i kirken mindes helgener og martyrer, men i nyere tid er det blevet den dag, hvor vi mindes alle dem, vi har mistet. Dagen er smeltet sammen med det, der engang hed allesjælesdag.

"Også i Herstedvester kirke har vi i de seneste år holdt en mindegudstjeneste, der blandt andet indeholder en oplæsning af navnene på alle dem, der er døde og begravet fra kirken i det seneste år, indrammet af stemningsfuld musik, salmesang og lystænding", fortæller sognepræst Karsten B. Farup.

"I år er Herstedvester kirke lukket på grund af renovering, og derfor vil vi i stedet holde denne mindegudstjeneste ude på kirkegården mellem birketræerne i et telt opstillet til lejligheden. Vi håber, det kan blive lige så smukt og værdigt, som det er i kirken".

Det foregår søndag den 1. november. Gudstjenesten begynder kl. 16, men man mødes 15.50 foran kirken og følges henover kirkegården til birkelunden. Husk at klæde jer efter vejret og husk evt. paraplyer. Alle er velkomne.