Alle gode gange tre: Karina satte Danmarks navn på VM-pokalen

En lille gravørforretning i Albertslund har endnu en gang fået opgaven med at sætte land og årstal på det VM-trofæ, de danske håndboldherrer nu har hentet hjem tre gange

Se billederne: Alle gode gange tre for Karina - satte Danmarks navn på VM-pokalen

Det går da hen og bliver en hel vane, siger Karina Lind-Andersen, her i gang med at skrive “Denmark 2023”. Foto: Finn Due Larsen.

”Nej, jeg kan ikke løfte den”.

Med et lille grin lader Karina Lind-Andersen den store VM-pokal blive hvor den er – på hendes arbejdsbord. Den vejer altså også 30 kg, så det er ikke bare sådan lige at gøre Niklas Landin og de andre VM-helte kunsten efter.

Det var nu også mest til ære for fotografen. Så går det noget bedre, når hun skal gravere pokalen – og sætte Danmarks navn på, sammen med et årstal.

Det har gravøren, der driver forretningen Gravør Lind ApS i Albertslund og privat bor i Solrød, faktisk efterhånden en hel del rutine i. For det er tredje gang, at det er hende der sørger for at Danmarks navn ridses ind i trofæet.

Som bekendt har Danmark vundet VM tre gange i træk. Men faktisk allerede i 2015 og 2017 var Karina Lind-Andersen hyret til opgaven med den tunge præmie – da Frankrig blev verdensmestre.

”Ja, det går da hen og bliver en hel vane. Det håber jeg da det vil blive ved med”, griner hun i en pause under arbejdet.

”Men jeg bliver selvfølgelig stadig ret benovet og begejstret. Det er da en kæmpe stor opgave at få.”

Forrretningen laver alt muligt slags gravør-arbejde. Det kan være skilte for private og firmaer og monogrammer for hoffet, ligesom trofæer til Zulu Awards og Årets Fodboldspiller er med på listen. Men VM-pokalen er ubestridt den mest prestigefyldte.

Trofæet vejer 30 kg. En tung opgave – på mere end én måde.. Foto: Finn Due Larsen

Samme procedure som…

Proceduren var den samme som ved de øvrige opgaver. Onsdag formiddag dukkede repræsentanter fra Dansk Håndbold Forbund op ved Karinas butik, medbringende en stor kasse. Om eftermiddagen hentede de den igen.

”Vi måtte lige hjælpe med at slæbe kassen indenfor, og få pokalen pakket ud”, fortæller hun.

Herefter brugte hun lidt over fem timer på møjsommeligt at få Danmarks navn og årstallet graveret.

”Det tager sin tid. Den skal først graveres med en diamant, og så skal der guldfarve på”

Hvor den er nu, er en velbevaret hemmelighed. Men ifølge flere medier i en sikret bankboks.

Hvem ved – om to år er den måske i hænderne på Karina Lind-Andersen igen.

Jeg bliver da lige benovet og begejstret hver gang, lyder det fra den erfarne gravør. Foto: Finn Due Larsen
Og sådan så det færdige resultat ud, efter lidt over fem timers arbejde. Pokalen er nu afhtentet af DHF igen, og opbevaret et hemmeligt sted. Foto: Vioto.
Foto: Vioto.