Albertslund er ikke grå og kedelig

Lars Gravgaard Hansen har på egen hånd udgivet en pjece, som skal vise de gode sider af Albertslund

"Albertslund bliver aldrig bedre end de borgere, der bor her og aldrig bedre end de fortællinger, vi sammen

beretter, når vi fortæller om Albertslund. Vi har grundlaget for at ændre på den almindelige opfattelse

af, at Albertslund er grå og kedelig, og med denne pjece håber jeg, at jeg kan starte den gode fortælling og vise, at Albertslund er en fantastisk by, et godt sted at leve, med en smuk natur og spændende historie."

Det skriver Lars Gravgaard Hansen i forordet til den nye pjece, som han i øjeblikket deler ud til det meste af Albertslund. Lars Gravgaard Hansen er nok bedst kendt som medlem af kommunalbestyrelsen for De konservative, men folderen er lavet af ham selv som privatperson. Uden politiske sigte, understreger han.

"C – Albertslund, din grønne kommune" hedder pjecen. Den rummer 16 siders historier, information og frem for alt billeder fra Albertslund. Ikke den grå beton, som mange desværre stadig og helt uberettiget forbinder med vores by, men grønne områder, skov, stier, parker og skønne pletter.

Håndplukket af Lars Gravgaard Hansen.

"Jeg er ikke lokalhistoriker – det har vi andre og meget dygtigere mennesker til at tage sig af. Men jeg vil give eksempler på de mange gode sider, Albertslund har. Albertslund skal tales op. Det har jeg altid sagt i min tid som lokalpolitiker. Men ingen har gjort noget ved det, så nu forsøger jeg".

Folderen er trykt i 12.000 eksemplarer – støttet af sponsorer og blevet til via en del af det honorar, Lars Gravgaard Hansen, har fået i sin tid som kommunalbestyrelsesmedlem.

Men hvorfor dele pjecen ud til albertslunderne? Ved vi ikke allerede, hvor grøn byen er?

"Da jeg delte pjecen ud, fik jeg en henvendelse fra en borger. Hun syntes det var en flot pjece og sagde, at den fortalte hende mange nye ting om byen, som hun ikke kendte til i forvejen. Jeg tror, vi er tilbøjelige til at tænke, at vi jo bor i en beton-by. Det dårlige ry, Albertslund har, smitter af på os. Derfor er det godt, hvis nogen siger: Se, det her er også Albertslund. Og det gør jeg med den her pjece".

Lars Gravgaard Hansen siger, at han skylder Albertslund at udsende sådan en pjece:

"Jeg har fået lov til at sidde i kommunalbestyrelsen. Har fået lov til at være med til at træffe beslutninger, og har fået indsigt i alle de ting, der sker i vores by. Den viden vil jeg gerne give videre".

"Albertslund har eksisteret siden 1973, og mange kan måske føle sig lidt rodløse, fordi vi er en forholdsvis ny kommune. Med pjecen vil jeg også fortælle, at vi har dybe rødder tilbage i tiden – se bare Vikingelandsbyen, Vestskoven med Mønterne, vores landsbyer osv."

Pjecen er blevet taget godt imod.

"Min nabo var oven ud begejstret, da jeg vidste den til hende, og en af mine politiker-kolleger fra et andet parti har også sagt, at det var en meget flot pjece. Det gør mig glad. Mit håb er, at folk vil læse pjecen og stille og roligt begynde at tænke, at vores by er fuld af muligheder og positive sider. Jeg er ikke blind for, at vi også har problemer i Albertslund. Men der fokuseres for lidt på det positive".

Endelig håber Lars Gravgaard Hansen, at pjecen vil give albertslunderne inspiration til en gåtur, cykeltur eller udflugt ud til et af de mange spændende steder, som er beskrevet.

Har man ikke fået pjecen, kan man gratis få den fra Lars Gravgaard Hansen. Tlf 40310807.