Vi bruger cookies

SN.dk bruger cookies for at huske dine indstillinger, indsamle statistik, forbedre brugervenligheden og målrette annoncer. Du accepterer brug af cookies ved at klikke videre på SN.dk. Læs mere om vores brug af cookies og hvordan du fravælger cookies her
Læs mere >>
Du er her:  Forsiden >> sn.dk>> Lokal>> Vordingborg
24. april 2014
e-avisen
kontakt os
nyhedsbrev
tv
debat

At kunne frembringe noget så fantastisk som friske æbler af et træ plantet i jordens muld er da enestående, fastslår Kirsten Rohde Jensen - her fotografet i selskab med ét af hendes 2.500 æbletræer på Rytzebækgård. Her er det frugter af den nye, lidt sene sort Topas.
Foto: Henning Gøtz
Vordingborg - 08. oktober 2010 22:20
Print artiklen Tip os Tip en ven Del på facebook Vis galleri

Send artiklen De bedste restauranter elsker hendes æbler til din ven.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indskriv din e-mailadresse og bliv informeret om opdateringer af denne og lignende artikler via mail.
E-mailadresse:

De bedste restauranter elsker hendes æbler

VORDINGBORG: Hvad er det lige, at juridiske spidsfindigheder i forhold til den europæiske centralbank har til fælles med produktion af økologiske æbler tæt på den mønske sydkyst? Svaret er Kirsten Rohde Jensen. Hun holder til på Rytzebækgård og har efterhånden tilegnet sig stor viden om begge dele. Og hun nyder - i hvert fald indtil videre - at kombinere rollen som jurist på deltid i Danmarks Nationalbank med rollen som frugtavler på kanten af Østersøen.

Hjemme på Møn vil hun dog helst snakke om sine æbler, der har så fint et ry, at en håndfuld østdanske restauranter i den absolutte topklasse - f.eks. verdens aktuelt bedste ved navn Noma i København - er blandt aftagerne af sorter som Discovery, Guldborg, Collina, Rød Aroma, Arista, Holsteiner Cox, Pigion, Tyrrestrup Kirsebæræble plus yderligere et par stykker.

2.500 træer af tilsammen 12 æblesorter blev i 2006 plantet mellem Grønved Skov og røde, firelængede Rytzebækgård, som Kirsten Rohde Jensen fem år tidligere havde erhvervet sammen med sin mand, Henrik.

Han stammer fra Nykøbing F. Hun fra Carit Etlarsvej i Vordingborg. Men i mange år var hjemmebasen Frederiksberg. Nu kombineres et arbejdsliv i hovedstaden med et liv i pagt med jord, luft og vand midt i enestående, fredfyldt mønsk natur, hvor Østersøens brusen i selskab med træers susen er de væsentligste "støjkilder".

- Jeg holder dog af såvel storbylivet som livet på landet, siger Kirsten Rohde Jensen.

Lige nu glæder hun sig til i næste uge på Vordingborg-restauranten Babettes særlige æbleaften fredag 15. oktober - mellem retterne - at fortælle om sine æbler og arbejdet året igennem med plantagen. Og så naturligvis til køkkenets kreationer med æblerne.

Læs meget mere om Kirsten Rohde Jensen og hendes mønske æbleplantage i Sjællandske lørdag.
De bedste restauranter elsker hendes æbler
Ildrød Pigion er et af de æbler, Kirsten Rohde Jensens producerer tæt på den mønske sydkyst. - Og i virkeligheden smager de meget bedre her i oktober, ned når de til december dukker op i butikkerne, fastslår den siden 2009 statskontrollerede økologiske frugtavler, som er uddannet jurist.
Foto: Henning Gøtz

Tilbage til forsiden  >> sn.dk >> Lokal >> Vordingborg



Afstemning
Er 1. maj stadig vigtig?
I den kommende uge er det 1. maj - Arbejdernes internationale kampdag, der traditionen tro markeres med taler og demonstrationer over hele landet. Men har dagen stadig en betydning?



Klik og se dagens meningsmåling