Vi bruger cookies

SN.dk bruger cookies for at huske dine indstillinger, indsamle statistik, forbedre brugervenligheden og målrette annoncer. Du accepterer brug af cookies ved at klikke videre på SN.dk. Læs mere om vores brug af cookies og hvordan du fravælger cookies her
Læs mere >>
Du er her:  Forsiden >> sn.dk>> Lokal>> Næstved
18. september 2014
e-avisen
kontakt os
nyhedsbrev
deal.dk
erhverv

Finn og Gerly Henriksen nyder fritiden med at avle Texel-får. I øjeblikket er der ekstra liv i stalden. Foreløbig er der 80 små lam, som ikke alle er lige interesseret i at blive fotograferet.
Foto: Jan Jensen
Næstved - 31. marts 2010 06:00
Print artiklen Tip os Tip en ven Del på facebook Vis galleri

Send artiklen Små påskelam på spring til din ven.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indskriv din e-mailadresse og bliv informeret om opdateringer af denne og lignende artikler via mail.
E-mailadresse:

Små påskelam på spring

Garfield gør sig til, men tiden er ikke til hygge med gårdkatten. Gerly og Finn Henriksen har travlt med de små lam. Parret mødes af et brøl i det samme de åbner døren til den store stald. Her er frisk halm og tagvinduer, der giver sol og varme til de mindste lam, som netop er kommet til verden.

Det er kun et par år siden Gerly og Finn Henriksen flyttede ind på Broskovvej 18, og de nyder de smukke omgivelser tæt ved Præstø Fjord. Teenagedatteren går på Næstved Gymnasium, og parret er glade for, de har fået mere plads til dyrene.

Mælkeskæg

De små lam springer rundt, og flere har mælkeskæg fordi de konstant hænger i patterne på deres mor.

- Vi har cirka 80 lam i øjeblikket. Vi har én der fik to sorte og en hvid. Det er første gang i den afstamning, og lidt af et tilfælde. Moderen hedder Fly Away, fordi hun sprang højt op i luften, da hun skulle slagtes. Vi lod hende leve fordi hun er en gimmer, siger Gerly Henriksen.

De dansk-avlede Texel-lam bliver slagtet, når de vejer 22-25 kilo. Mindre kan ikke gøre det - med mindre man vil nøjes med de magre får fra New Zealand. Henriksens sælger også får, og lammene sendes til slagteren i Lundby. En del af kødet vender tilbage til gården nær Oldtidsvejen. Gårdbutikken er allerede kendt i lokalområdet, og der er folk helt fra Hellerup, der har fået smag for de sydsjællandske specialiteter.
Små påskelam på spring
Mælkeskæg betyder ikke så meget, hvis man er et hvidt lam.
Foto: Jan Jensen

Tilbage til forsiden  >> sn.dk >> Lokal >> Næstved


Afstemning
Er debattonen på sociale medier for hård?
Debatten er livlig på Facebook og andre sociale medier men bliver debattonen for hård en gang i mellem?



Klik og se dagens meningsmåling
Kontakt redaktionen